Lumina LTZ 2007 Starting problem & sound while driving especially on rough roads in the morning

Asked by Dec 29, 2017 at 03:15 PM about the 2001 Chevrolet Lumina

Question type: Maintenance & Repair

Two weeks back bought a used Lumina LTZ 2007 model. Over 155342
miles driven car. Loving this american car. Found two complaints so far

1. Had ignition problem when bought, changed battery but after one week
again same starting problem there is a lag, when assisted with accelerator
pedal it gets started.
2. In the morning while driving on the rough roads some sort of chain
sound comes and after driving for some time then it is normal not much
sound. My friend told may be link rod bush needs to be changed

Kindly advise

2 Answers


#1 might be a weak fuel pump or old fuel filter. Have the fuel pressure tested/checked to verify. #2, yes, get the car up in the air to check the suspension, might be a ball joint or tie -rod end,

1 of 1 people found this helpful.

Thank you Tom. I will check the same

Your Answer


Chevrolet Lumina Experts

  • #1
  • #2
    John Saffrahn
  • #3
View All

Related Models For Sale

Used Chevrolet Malibu
70 Great Deals out of 1,823 listings starting at $2,495
Used Chevrolet Impala
146 Great Deals out of 1,096 listings starting at $2,488
Used Chevrolet Monte Carlo
16 listings starting at $4,995
Used Chevrolet Tahoe
3 Great Deals out of 908 listings starting at $9,871
Used Pontiac Grand Prix
58 listings starting at $8,950
Used Chevrolet Camaro
1,058 listings starting at $12,995
Used Honda Accord
51 Great Deals out of 1,254 listings starting at $1,350
Used Buick Regal
5 Great Deals out of 222 listings starting at $6,495
Used Ford Taurus
38 Great Deals out of 332 listings starting at $5,555
Used Ford F-150
524 Great Deals out of 9,893 listings starting at $3,490

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.