2005 Subaru forester CEL

10

Asked by Nov 25, 2017 at 01:02 PM

Question type: Maintenance & Repair

I got 2005 forester and blinking cel with misfire on cyl #1 and two.Works good till now. I went to mountains about month ago ,and barely got back home driving on gear 1 up the heal. At home I found misfire on all cylinders . So far I replaced upstream O 2 sensor Ignition coil spark plugs (denso iridium ),and wires. Try to switch injectors #1 with #3 to see if follows .No still PO 301 and 302. Cleaned EGR,intake ,maff sensor ,the same result. After erase the codes and start driving slowly got blinking cel 5,10,13,21( not always the same # of blinks )( is the blinks refer to code is something wrong ??? I assume yes) and set the code 301&302 with blinking cruise and permanent cel ( with blinking again ,and back to steady and again after so often blinking the same # of blinks ) ' My rpm in idle are around 1500 and I notice lately that my gas consumption goes up as well. Now as a retired (recently ) i have to watch my budget as well . Any suggestion is very,very appreciate
I forgot to say that I took cover and check timing belt ..it's right on. Compression test 180 Psi on 1,3 and 4 .Cyl #2 got 175 Psi
Related Repair History

Two years ago I replaced head gaskets,all rollers and timing belts,and was o'k til now Any suggestion I really appreciate Mike.S

No answers yet

Your Answer

Shortcuts

Maintenance & Repair Experts

  • #1
    Tom Demyan
    Reputation
    185,980
  • #2
    dandyoun
    Reputation
    97,220
  • #3
    tennisshoes
    Reputation
    82,410
View All

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.