95 suabru

Asked by Jul 05, 2017 at 04:34 AM

Question type: Maintenance & Repair

I was driving the other say going about 70 mph, but
I was in 3rd gear. I didn't realize it. Until aftee my
break and battery light came on. Could that have
caused my alt to get fried?

5 Answers

104,065

Very possible, it was most likely overspeed caused internal componets just come apart, if this rig does not have an operational tach I would have an aftermarket installed and the redline set to prevent over revving of the engine as it can also be damaged by sustained high rpm.

54,435

Did the belt stay on or did it come off?

Blet stayed on and seems tight. I just don't understand why those lights came on. Normally they only come on for the alt. Could you fellas think of any other possibilities?

104,065

Your right, Subaru and Toyota both combined those light when there was something wrong with either system, I guess to grab your attention. what is the alternator output? if it is below 13.8 volts then something is happening to the charging system.

I also was having break issues is in the back. But I believe changing the breaks fixed that break issue so the only reason I can think of is cause I drove it in 3rd.

Your Answer

Shortcuts

Maintenance & Repair Experts

  • #1
    Tom Demyan
    Reputation
    184,130
  • #2
    dandyoun
    Reputation
    96,720
  • #3
    tennisshoes
    Reputation
    81,420
View All

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.