1990 4.3 v6 idle issues when you start it up

Asked by Jan 18, 2017 at 05:53 PM about the 1990 Chevrolet S-10

Question type: Maintenance & Repair

I start it up and idle goes high then drops real low and then back to normal
idle them eventually cuts off after repeated process. I have replaced vacuum
lines, idle control sensor, throttle position sensor, and I'm still having the same
problems. Just curious if anyone could help me out.

2 Answers

107,995

Have you check for a leak on the gasket for the throttle body?

Yeah I sprayed all around that and didn't find any

Your Answer

Chevrolet S-10 Experts

  • #1
    Andrew Olsen
    Reputation
    2,370
  • #2
    Trebor66
    Reputation
    1,020
  • #3
    John Saffrahn
    Reputation
    1,000
View All

Related Models For Sale

Used Ford Ranger
66 Great Deals out of 338 listings starting at $3,895
Used GMC Sonoma
6 listings starting at $2,995
Used Ford F-150
430 Great Deals out of 9,065 listings starting at $922
Used Dodge Dakota
12 Great Deals out of 153 listings starting at $1,948
Used Chevrolet Blazer
16 listings starting at $1,750
Used GMC Sierra 1500
227 Great Deals out of 10,235 listings starting at $2,995
Used Chevrolet Camaro
782 listings starting at $13,040

Used Cars For Sale

2002 Chevrolet S-10 For Sale
2 listings starting at $3,800
2001 Chevrolet S-10 For Sale
1 listings starting at $5,495

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.