car not running properly

Asked by battags77 May 27, 2010 at 10:34 PM about the 1989 Lincoln Mark VII

Question type: Maintenance & Repair

hey guys i was just wondering if anyone could help me with a problem with my 89 mark..... my car is popping out of the exhaust and pinging aswell.... i have changed the spark plugs and wires, the distibuter, changed the exhaust.. if anyone has any recommendations let me know.  

1 Answer

145

Have you checked the distributor and timing? Many times when you change plugs, your timing will be too far advanced, which will give you the ping and loss of power. They're built to run on 87 octane, so normal regular should provide enough to make it run smoothly.

Your Answer:

Shortcuts

Lincoln Mark VII Experts

  • #1
    oldschoolone
    Reputation
    240
  • #2
    G A Arne
    Reputation
    170
  • #3
    DSO84BlackBeauty1
    Reputation
    160
View All

Find great deals from top-rated dealers

Search

Related Models For Sale

Used Lincoln Continental
33 listings starting at $37,000
Used Ford Mustang
40 Great Deals out of 1,804 listings starting at $5,750
Used Ford Thunderbird
21 listings starting at $12,495
Used Lincoln Town Car
12 listings starting at $5,899

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use. Content will be removed if CarGurus becomes aware that it violates our policies.