my wipers only work on high,Why!

Asked by Dec 16, 2015 at 03:20 PM about the 1979 Ford F-100

Question type: Maintenance & Repair

I have a 1979 ford f100 that the wipers only work on high,so I changed the switch,still the same just High speed,so I changed the motor and still the same,just high speed,the motor has 4 wires,red,white,black and blue,when  AC the switch is on the red and black wire are hot,o.k. when the control switch is on only on high speed then the white and blue wires is hot to,now does anyone can tell me why I still just have high speed and not delay and low speed? like ive said ive put on a new motor and control switch and still just high speed.i hope someone has a ancer for this because this is really bugging me.Thanks!

1 Answer

35,985

Maybe do a continuity test on the wiring harness between the switch and the motor, if you can connect a meter between the switch terminals and the motors.

Your Answer:

Ford F-100 Experts

  • #1
    tennisshoes
    Reputation
    500
  • #2
    MrBlueOval
    Reputation
    320
  • #3
    Rowefast
    Reputation
    280
View All

Related Models For Sale

Used Ford F-150
132 Great Deals out of 11,223 listings starting at $369
Used Ford F-250
1 listing
Used Ford Mustang
20 Great Deals out of 1,358 listings starting at $2,995
Used Chevrolet Corvette
9 Great Deals out of 511 listings starting at $13,999
Used Chevrolet Camaro
6 Great Deals out of 1,085 listings starting at $4,500

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.